Εσύ πότε θα γίνεις μάνα;

Εσύ με αυτή την ερώτηση πώς νιώθεις; Εγώ ακούω συχνά να μου λένε πίεση… Πότε θα γίνεις μάνα; Τι είναι αυτό που κάνει αυτή την ερώτηση τόσο ενοχλητική; Η αδιακρισία; Η παρεμβατικότητα;

Ένα στοιχείο που καθιστά αυτή την ερώτηση απρεπή είναι ότι θεωρεί κάποιος δεδομένο ότι μία γυναίκα θέλει να γίνει μάνα. Θα γίνεις μανούλα κι εσύ και θα καταλάβεις! Σαν να είναι ο τίτλος αυτός ένα παράσημο! Όταν γίνεις μάνα θα γίνεις μέλος κάποιας «ελίτ» κι αν δεν θέλεις να γίνεις θα είσαι μια άσωτη που δεν θέλει να σοβαρευτεί στη ζωή της και δεν θα αξίζει να κανείς να σε κάνει παρέα. Κι όμως, δεν τα σκέφτεσαι μόνο εσύ αυτά!

Είναι δικαίωμα σου να μη θέλεις να γίνεις μάνα τώρα, είναι δικαίωμα σου να μη θέλεις να γίνεις μάνα γενικά κι είναι δικαίωμα σου πάνω από όλα να θέσεις τα όρια σου σε όποιον σε φέρνει σε αυτή τη δύσκολη θέση. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να ορίσει τη ζωή σου και φυσικά δεν είμαστε όλοι οι άνθρωποι προορισμένοι για τον ίδιο σκοπό.

Μην καταπατάς τα όνειρα σου για να ταιριάξεις σε ξένα καλούπια που μόνο καταπίεση και δυστυχία θα σου φέρουν. Έχεις δικαίωμα να απαντήσεις ότι αυτό δεν αφορά κανέναν άλλο παρά μόνο εσένα και το σύντροφο σου, αν έχεις αυτή τη στιγμή.

Μη νιώθεις άσχημα αν έχεις διαφορετικά όνειρα και προσδοκίες από τη ζωή σου. Ο καθένας μπορεί να διαλέγει άλλο δρόμο στη ζωή του από αυτό που μπορεί να θεωρείται μία κοινωνική νόρμα.

Όσο επιτρέπεις στους άλλους να μη σέβονται τα όρια σου τόσο θα τα καταπατούν. Να έχεις τον εαυτό σου και τα θέλω σου ως προτεραιότητα!

μοιράσου το:

Facebook
Twitter
Pinterest
Μετάβαση στο περιεχόμενο