Μια καινούργια αρχή

Η χρονιά άλλαξε και κατά τα άλλα όλα τα ίδια! Καμία διαφορά, κανένα ενδιαφέρον, τίποτα το συναρπαστικό. Είναι όντως έτσι; Μα αφού δεν έγινε κάτι διαφορετικό, θα είναι μια χρονιά ίδια με την προηγούμενη, ίσως και χειρότερη. Κι εσύ τι κάνεις για αυτό; Ε τι να κάνω, μπορώ να κάνω και κάτι;

Συχνά νιώθουμε εγκλωβισμένοι σε διάφορες καταστάσεις και περιμένουμε να μας έρθει η αλλαγή ως μάνα εξ’ ουρανού. Μια σχέση που έχει τελματώσει, μια δουλειά που δεν έχει πλέον ενδιαφέρον, ο ελεύθερος χρόνος μας είναι μόνο «λιώσιμο» και πολλά άλλα. Για αναρωτήσου όμως, ήταν πάντα έτσι τα πράγματα; Αν θέλεις μια καινούργια αρχή, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να δεις τον εαυτό σου μέσα στην όλη κατάσταση και να αναρωτηθείς αν είσαι έρμαιο της τύχης σου.

Τι μπορώ να κάνω ΕΓΩ για να αλλάξω τα πράγματα; Από εδώ ξεκινούν όλα! Σκέψου ποιοι τομείς της ζωής σου πιστεύεις ότι χωλαίνουν και πάρε θέση. Αν θέλεις να αλλαγή, γίνε εσύ ο ίδιος η αλλαγή.

Αν η σχέση σου έχει τελματώσει, τι μπορείς να κάνεις εσύ για αυτό; Αν θέλεις να συνεχίσεις με τον σύντροφό σου, γίνε εσύ το παράδειγμα και φέρε την αλλαγή. Αν θέλεις να σου κάνει εκπλήξεις και ποτέ δεν σου κάνει, κάνε εσύ πρώτη μία έκπληξη σε εκείνον. Αν θέλεις να πάρεις προαγωγή ή αύξηση στη δουλειά σου, ζήτα περισσότερες ευθύνες. Αν θέλεις να είσαι πιο δημιουργικός, ψάξε για κάποιο νέο χόμπι ή δοκίμασε και κάποιο που παλιότερα δεν σου ταίριαζε, ίσως τώρα να είναι διαφορετικά.

Εφόσον κάθε δράση προκαλεί και μία αντίδραση, αν θέλεις μία αλλαγή, γίνε εσύ η αλλαγή. Ξεκίνα από την αλλαγή της οπτικής σου ως προς τα διάφορα θέματα της ζωής σου που σε προβληματίζουν. Και ποια είναι καλύτερη ώρα για μια καινούργια αρχή από το τώρα;

μοιράσου το:

Facebook
Twitter
Pinterest
Μετάβαση στο περιεχόμενο