Blog

Σήμερα, ο τρόπος που επικοινωνούμε και δημιουργούμε σχέσεις έχει αλλάξει δραματικά. Ενώ η τεχνολογία έχει διευκολύνει την επικοινωνία, έχει επίσης εισάγει νέες προκλήσεις που μπορούν να πιέσουν ακόμη και τις πιο ισχυρές σχέσεις. Ως θεραπευτής, έχω δει πολλά ζευγάρια να αντιμετωπίζουν τον αντίκτυπο της ψηφιακής επικοινωνίας στη σύνδεσή τους.
Στον γρήγορο κόσμο που ζούμε, είναι εύκολο να πέσουμε στην παγίδα της αυτοκριτικής και της σκληρής κρίσης. Πολλοί από εμάς θέτουμε στους εαυτούς μας ακατόρθωτα πρότυπα, συχνά πιστεύοντας ότι η αυστηρότητα απέναντί μας θα οδηγήσει στην επιτυχία ή τη βελτίωση.
Πρώτα από όλα, ο τρόπος να χρησιμοποιείς ένα dating app είναι να ξέρεις τι ακριβώς ψάχνεις. Να ξέρεις αν θέλεις απλά sex, μια σχέση ή ένα situationship όπως το λέμε σήμερα. 
Βγήκε από μια ταινία στην οποία βλέπουμε ένα ζευγάρι, όπου ο σύζυγος έλεγε στη γυναίκα του «έκλεισες το φως;» κι εκείνη του έλεγε «ναι» και της απαντούσε «μα δεν το έκλεισες!» και το φως ήταν αναμμένο.
Η ταινία του Γιώργου Λάνθιμου είναι ένα μανιφέστο, μια ωδή στις γυναικοκτονίες, στο πως είναι ο αναμενόμενος ρόλος της γυναίκας από την κοινωνία αλλά και πως θέλει μια γυναίκα να είναι στην πραγματικότητα.

Μείνετε Συνδεδεμένοι

Μην χάσετε τα τελευταία επεισόδια και ενημερώσεις. Ακολουθήστε το Voice Notes of A Psychologist στην αγαπημένη σας πλατφόρμα Spotify και γίνετε μέλος της παρέας, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Μετάβαση στο περιεχόμενο