Η Ομάδα μας

Είμαστε εδώ για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή φροντίδα και υποστήριξη, προσαρμοσμένη στις ανάγκες σας.

Η ομάδα μας αποτελείται από επαγγελματίες με μεγάλη εμπειρία και πάθος για τη δουλειά τους, δεσμευμένοι να σας βοηθήσουν να επιτύχετε την ευημερία και την ψυχική σας ισορροπία.

Ισαβέλλα Βασιλική Κοντοπούλου

Ψυχολόγος/Παιδοψυχολόγος/Ψυχοθεραπεύτρια

Η Ισαβέλλα Κοντοπούλου είναι ψυχολόγος/παιδοψυχολόγος και ψυχοθεραπεύτρια με εξειδίκευση στη συμβουλευτική ψυχολογία και στη συστημική/οικογενειακή θεραπεία. Το ενδιαφέρον της για την ανθρώπινη φύση και ψυχή αναπτύχθηκε κατά τη διάρκεια των σπουδών της στην Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων χάρη στις οποίες δούλεψε σε μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες και ήρθε σε επαφή με πολλούς και διαφορετικούς χαρακτήρες αλλά και κουλτούρες της Ελλάδος και του εξωτερικού. Η περιέργεια της όμως για την κατανόηση για τα ανθρώπινα βιώματα και τις συμπεριφορές την οδήγησε σε μεταπτυχιακές σπουδές στη Συμβουλευτική Ψυχολογία στο διάσημο Πανεπιστήμιο του Sheffield.

Συνεργάστηκε με το γραφείο συμβουλευτικής του Πανεπιστημίου Sheffield, εξυπηρετώντας φοιτητές και εξωτερικούς πελάτες στα διάφορα ζητήματα που έφερναν στις ατομικές τους συνεδρίες. Επίσης ήταν μέλος του γραφείο επαγγελματικού προσανατολισμού του διεθνούς τμήματος του πανεπιστημίου βοηθώντας φοιτητές προπτυχιακούς αλλά και μεταπτυχιακούς στους προβληματισμούς τους για την εξέλιξη της επαγγελματικής τους πορείας.

Ένα σημείο σταθμός στην καριέρα της, αποτέλεσε η συνεργασία της με μεγάλες νευροψυχιατρικές κλινικές, όπου αναλάμβανε την ψυχολογική υποστήριξη σε περιπτώσεις σχιζοφρένειας, ψυχώσεων, αυτοκτονικότητας και διαφόρων ειδών εθισμών.

Παράλληλα με την κλινική εργασία της, αφιέρωσε αρκετό χρόνο στην ψυχολογική υποστήριξη κοινοτήτων, συνεργαζόμενη με πολιτιστικούς συλλόγους σε όλη την Ελλάδα, όπου παρείχε ατομικές συνεδρίες και οργάνωνε θεματικές ομάδες στήριξης για τα μέλη των συλλόγων.

Το συνεχές της ενδιαφέρον για εξέλιξη την οδήγησε να επεκτείνει τις γνώσεις της, αποφασίζοντας να αποκτήσει πτυχίο στην Ψυχολογία από το Πανεπιστήμιο του Bolton.

Παράλληλα, εκπαιδεύτηκε στη Συστημική Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία, προκειμένου να εμπλουτίσει την επαγγελματική της δράση και να προσφέρει το καλύτερο δυνατό στους πελάτες της και ειδικά στο οικογενειακό πλαίσιο όπου έχει αφιερώσει μεγάλο μέρος της επαγγελματικής της πορείας μέχρι σήμερα.

Την ίδια στιγμή ολοκλήρωσε με επιτυχία δεύτερες μεταπτυχιακές σπουδές στην Παιδοψυχολογία ενισχύοντας την εξειδίκευσή της στον τομέα της παιδικής ψυχολογίας και αναπτύσσοντας περαιτέρω τις δεξιότητές της στην παροχή ψυχολογικής υποστήριξης σε ανήλικους θεραπευόμενους που αντιμετώπιζαν προβλήματα τόσο ενδοσχολικής βίας όσο και ενδοοικογενειακής.

Η Ισαβέλλα Κοντοπούλου, είναι μια παιδοψυχολόγος με πάθος για την ψυχική εξέλιξη των παιδιών, των εφήβων και την οικογενειακή υποστήριξη. Με μεγάλη πείρα στον τομέα, η Ισαβέλλα δεσμεύεται να παρέχει την υψηλότερη ποιότητα υπηρεσιών σε παιδιά, εφήβους, ενήλικες, ζευγάρια αλλά και οικογένειες.

Η εκπαίδευσή της περιλαμβάνει εξειδίκευση σε ποικίλους τομείς, συμπεριλαμβανομένης της αναπτυξιακής ψυχολογίας και της ψυχοθεραπείας παιδιών και εφήβων. Προσεγγίζει με μεγάλη ευαισθησία την LGBTQ+ κοινότητα και παρέχει στήριξη σε άτομα που προσπαθούν να υποστηρίξουν τον τρόπο ζωής τους.

Έχει εξειδίκευση στην σεξολογία και παρέχει συμβουλευτική σε ατομικές συνεδρίες ενηλίκων αλλά και σε ζευγάρια που αντιμετωπίζουν σχεσιακά αλλά και σεξουαλικά ζητήματα.

Με μια προσέγγιση που συνδυάζει την εμπειρία της με τις πιο σύγχρονες πρακτικές, η Ισαβέλλα Κοντοπούλου προσφέρει εξατομικευμένες λύσεις και στρατηγικές που βοηθούν στην επίτευξη των στόχων σας, στην ατομική εξέλιξη και στην αντιμετώπιση των κοινωνικών στερεοτύπων που έχουν αναγκάσει μεγάλη μερίδα του πληθυσμού να βιώνουν μια δύσκολη και αδιέξοδη καθημερινότητα.

Φορέστε τα γυαλιά της ψυχοθεραπείας…είναι η φιλοσοφία της!

Παρακευή Μιχελή

Ψυχολόγος/Παιδοψυχολόγος

Η Παρασκευή Μιχελή είναι Ψυχολόγος, απόφοιτη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και εκπαιδευόμενη στο πρόγραμμα Σχεσιακής Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας από το
Ινστιτούτο Σχεσιακής και Ομαδικής Ψυχοθεραπείας στην Αθήνα.
Η αγάπη της για την Κλινική Ψυχολογία την οδηγεί στο Μεταπτυχιακό της Κλινικής Ψυχικής Υγείας στο τμήμα της Ιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Η επιλογή αυτή συνδέεται με την κλινική της άσκηση στο Νοσοκομείο του ΙΑΣΩ στην Αθήνα, όπου εφαρμόζοντας το μοντέλο της Γνωσιακής Συμπεριφορικής Θεραπείας συμμετείχε ενεργά στις θεραπευτικές συνεδρίες ασθενών με καρκίνο και των οικογενειών τους με σκοπό την ψυχολογική στήριξη
και ενδυνάμωση τους. Παράλληλα τα τελευταία χρόνια, εργάζεται σε Κέντρα Ψυχοθεραπείας και Ειδικών Θεραπειών παρέχοντας ατομικές συνεδρίες τόσο σε ενήλικες που αντιμετωπίζουν ψυχικά ζητήματα όσο και σε παιδιά με αναπτυξιακές διαταραχές. Επιπλέον, συνεργάζεται θεραπευτικά και με οικογένειες μέσω της Συμβουλευτικής Γονέων. Η φιλοσοφία της εστιάζει στην φροντίδα του ατόμου μέσα σε ένα κλίμα εμπιστοσύνης και ανοιχτής επικοινωνίας, όπου το άτομο μπορεί να ανακαλύψει, να αναπτύξει και να εξερευνήσει τον εσωτερικό του κόσμο με ασφάλεια και στήριξη.

Κωνσταντίνα Ράπτη

Ειδική Παιδαγωγός

Η Κωνσταντίνα Ράπτη είναι έμπειρη παιδοψυχολόγος και εκπαιδευτικός με σπουδές στην Ψυχολογία από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και μεταπτυχιακό στο Applied Theatre από τη Royal Central School of Speech and Drama στο Λονδίνο. Έχει επιμορφωθεί στην Ειδική Αγωγή και Σχολική Ψυχολογία από το ΕΚΠΑ και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.
Στο Λονδίνο, υπηρέτησε ως Individual Tuition Deputy Manager στο London East Alternative Provision για 5 χρόνια, επιβλέποντας την ψυχοκοινωνική εξέλιξη των μαθητών. Τα τελευταία 2 χρόνια εργάστηκε ως παιδοψυχολόγος στο Δήμο Ιλίου, παρέχοντας συμβουλευτική σε παιδιά, εφήβους και γονείς, και ως καθηγήτρια Αγγλικών και ψυχοκοινωνικής εκπαίδευσης για την ActionAid Hellas.
Έχει παρακολουθήσει προγράμματα σχετικά με την ψυχολογία της ομάδας, την πρόληψη αυτοκτονιών και την αντιμετώπιση ψυχολογικών και κοινωνικών δυσκολιών στην εκπαίδευση. Γνωρίζει άριστα αγγλικά και καλά γαλλικά. Στον ελεύθερο χρόνο της, ασχολείται με ταξίδια, χορό, αναρρίχηση και λογοτεχνία.

Ιωαννέτα Θεοδώρου

Εργοθεραπεύτρια

Η Θεοδώρου Ιωαννέττα είναι πτυχιούχος του τμήματος Εργοθεραπείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Προχώρησε με την πρακτική της άσκηση στο τμήμα Εργοθεραπείας του νοσοκομείου Ασκληπείο Βούλας στον τομέα των νευρολογικών περιστατικών, στο ΚΑΠΗ Ζωγράφου με Τρίτη ηλικία και στο Κέντρο Ημέρας «Άνοδος» με ψυχιατρικά περιστατικά. Έχοντας ιδιαίτερη αγάπη για τον παιδιατρικό πληθυσμό, παρακολούθησε πληθώρα σεμιναρίων όσο αφορά τις διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές, τόσο για τη βελτίωση δεξιοτήτων της όσο και για τη συνεχή ενημέρωση για την εξέλιξη της στον τομέα αυτό. Μεταξύ των εκπαιδεύσεων που παρακολούθησε αφορούσαν τη δυσπραξία, τη διαταραχή ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητας, τη δυσγραφία και την εργοθεραπευτικη αξιολόγηση. Στην προσπάθεια της για επαγγελματική εξέλιξη εκπαιδεύτηκε στο λειτουργικό ΑΒΑ. Η προσέγγιση της βασίζεται στην ενσυναίσθηση, την κατανόηση και την πίστη στις μοναδικές ικανότητες κάθε παιδιού. Μέσω της εργασίας της και χρησιμοποιώντας πάντα εξατομικευμένα προγράμματα για το κάθε παιδί, σκοπός της είναι να δημιουργεί ευχάριστο και χαρούμενο περιβάλλον έτσι ώστε το κάθε παιδί να μπορεί να νιώσει την υποστήριξη και τη φροντίδα για να εξελιχθεί και να απολαμβάνει με ανεξαρτησία το ταξίδι του στη ζωή.

Ιμάν Σαλήμ

Παιδοψυχολόγος

Η Σαλήμ Ιμάν είναι Ψυχολόγος-Εικαστική ψυχοθεραπεύτρια (MA). Ολοκλήρωσε τις βασικές σπουδές της στο τμήμα Ψυχολογίας Παντείου Πανεπιστημίου και διαθέτει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Είναι αριστούχος του μεταπτυχιακού προγράμματος Art Therapy από το Universitat de Girona και την Asociación Grefart. Έχει παρακολουθήσει εκπαιδεύσεις και σεμινάρια με θέμα την ειδική αγωγή και έχει ολοκληρώσει την εκπαίδευσή της στη Ψυχοθεραπεία Κοινωνικής και Συναισθηματικής Ανάπτυξης-ΨΚΣΑ στη διαχείριση των Διαταραχών Αυτιστικού Φάσματος Μέσης και Υψηλής Λειτουργικότητας από το Τμήμα Επιστημονικής Τεκμηρίωσης & Εκπαίδευσης, Κέντρο Παιδιού & Εφήβου. Τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται με κέντρα ειδικών θεραπειών στην Αθήνα και συνοδεύει θεραπευτικά παιδιά, εφήβους και ενήλικες. Η θεραπευτική της προσέγγιση βασίζεται στη συνθετική χρήση διαφορετικών ψυχοθεραπευτικών προσεγγίσεων, συνδυάζοντας τεχνικές art therapy και προωθώντας την ελευθερία έκφρασης σε ένα πλαίσιο ασφαλές και διευκολυντικό με στόχο τη σύνδεση και την ανάπτυξη. Αυτήν την περίοδο εκπαιδεύεται και εξειδικεύεται στη Θεραπεία μέσω Τέχνης για τη Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος από το Βρετανικό φορέα NOCN. Ακολουθώντας τα νέα επιστημονικά δεδομένα, ενημερώνεται συνεχώς, παρακολουθώντας σεμινάρια και συνέδρια, εποπτεύεται και εμπλουτίζει τη θεραπευτική πρακτική της με επιστημονικά τεκμηριωμένες μεθόδους και γνώσεις. Τέλος, η Σαλήμ Ιμάν, μέσω της συνεχούς εκπαίδευσης και της επαγγελματικής εμπειρίας της, προσφέρει υψηλής ποιότητας εξατομικευμένες θεραπευτικές υπηρεσίες, προωθώντας την ανάπτυξη, την επικοινωνία και την συναισθηματική ευεξία των θεραπευόμενων.

Ερίνα Τζουάνα

Χοροθεραπεύτρια

Η Ερίνα Τζουάνα είναι Ψυχολόγος (απόφοιτη Τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου και κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος) και επί πτυχίω στο τριετές μεταπτυχιακό πρόγραμμα στη Χοροκινητική Θεραπεία (Master in Dance Movement Therapy) του Αυτόνομου Πανεπιστημίου της Βαρκελώνης. Στο πλαίσιο της πρακτικής της άσκησης έχει δουλέψει θεραπευτικά τόσο με παιδιά όσο και με ενήλικες με νευροαναπτυξιακές διαταραχές, νοητική αναπηρία και ψύχωση, καθώς και με άτομα τρίτης ηλικίας με άνοια. Επιπλέον, έχει εκπαιδευτεί στην Ψυχοκινητική Ανάπτυξη Παιδιών Προσχολικής-Σχολικής Ηλικίας & ΑΜΕΑ με τη Μέθοδο Αναπτυξιακής Κίνησης «VERONICA SHERBORNE». Διευρύνει συνεχώς την κατάρτισή της συμμετέχοντας σε συνέδρια, ημερίδες, σεμινάρια και μετεκπαιδευτικά προγράμματα σχετικά με την ομαδική/οικογενειακή ψυχοθεραπεία, την ψυχοπαθολογία και τις θεραπείες μέσω τέχνης.

Αλεξία Δημητρακούλια

Λογοθεραπεύτρια

Η Αλεξία Δημητρακούλια γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Το 2005 αποφοίτησε από το τμήμα λογοθεραπείας του ΑΤΕΙ Πατρών και έκτοτε δουλεύει με παιδιά αλλά και ενήλικες.
Οι βασικότερες μετεκπαιδεύσεις της περιλαμβάνουν και τους πέντε κύκλους της μεθόδου PADOVAN-Νευρολειτουργική Αναδιοργάνωση, τη θεραπευτική μέθοδο The Greenspan Floortime Approach και τη μέθοδο εναλλακτικής επικοινωνίας PECS. Έχει πιστοποιηθεί στη χορήγηση της δοκιμασίας ΑΘΗΝΑ τεστ για την ανίχνευση δυσκολιών μάθησης.
Τέλος, έχει παρακολουθήσει το μετεκπαιδευτικό πρόγραμμα του πανεπιστημίου Αθηνών για τις βασικές αρχές της Αναπτυξιακής και Συμπεριφορικής Παιδιατρικής στο νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» καθώς και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Αθηνών για τις Μαθησιακές δυσκολίες και τη Δυσλεξία.

Κάτια Τσιάμη

Ειδική Παιδαγωγός

Η Κάτια Τσιάμη είναι πτυχιούχος ψυχολόγος του Παντειου Πανεπιστημίου. Είναι κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος του Ψυχολόγου. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδεύσεων και σεμινάρια με τα οποία συνεχίζει ως σήμερα, για να διευρύνει τις γνώσεις της. Ενδεικτικά, Ειδική Αγωγή – Μαθησιακές Δυσκολίες/Δυσλεξία στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, κατάρτιση στο Σύστημα Επικοινωνίας μέσω Ανταλλαγής Εικόνων (PECS), συμμετοχή σε workshops με θέμα την Εφαρμοσμένη Ανάλυση Συμπεριφοράς, Δεξιότητες Συμβουλευτικής Ψυχολογίας. Επίσης, κατέχει πιστοποίηση της γνώσης του Συστήματος Γραφής και Ανάγνωση Τυφλών Braille.
Η εργασιακή της εμπειρία περιλαμβάνει ψυχολογική υποστήριξη παιδιών και εφήβων με συναισθηματικές δυσκολίες, ενίσχυση αυτοπεποίθησης/αυτοεκτίμησης, διαχείριση άγχους, αντιμετώπιση φόβου. Επίσης, ειδικό παιδαγωγικό πρόγραμμα σε παιδιά και εφήβους με δυσλεξία, μαθησιακές δυσκολίες, διάσπαση προσοχής/υπερκινητικότητα, διαταραχές συμπεριφοράς, διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές.
Στο παρόν αναλαμβάνει θεραπευτικά παιδιά και εφήβους, τυπικής και μη ανάπτυξης, ενώ συνεχίζει τη εκπαίδευση της πάνω σε εργαλεία αξιολόγησης.

Παναγιώτα Πλέστη

Λογοθεραπεύτρια

Είναι πτυχιούχος λογοθεραπείας από το 2008. Αποφοίτησε από το Queen Margaret University του Εδιμβούργου. Με 15ετή εμπειρία στο χώρο και πάντα με αγάπη και κατανόηση απέναντι στο παιδί και την οικογένεια, αναλαμβάνει όλο το φάσμα των ηλικιών σε άτομα με διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές, νοητική υστέρηση, ΔΕΠΥ, λεκτική δυσπραξία, εγκεφαλική παράλυση, σύνδρομο Down, Prader Willi, τραυλισμό, αρθρωτικές – φωνολογικές διαταραχές και μαθησιακές δυσκολίες. Τέλος, αναλαμβάνει ομάδες παιδιών με στόχο τον λειτουργικό διάλογο και την αλληλεπίδραση.

Μετάβαση στο περιεχόμενο