Οδηγός για dating apps! Γιατί όλο και περισσότεροι τα προτιμούν και τα red flags που πρέπει να προσέχεις.

Πρώτα από όλα, ο τρόπος να χρησιμοποιείς ένα dating app είναι να ξέρεις τι ακριβώς ψάχνεις. Να ξέρεις αν θέλεις απλά sex, μια σχέση ή ένα situationship όπως το λέμε σήμερα. 

Μετά την πανδημία τα dating apps έχουν πάρει την άνοδο θα μπορούσε κάποιος να πει. Ενώ πιο πριν θα μπορούσαν αρκετοί να το δουν κάπως πιο υπεροπτικά, ότι δηλαδή είναι απλά ένας τρόπος να εξασφαλίσεις σεξ και τίποτα παραπάνω, ή ότι ποιος θα καταδεχτεί να βγει ραντεβού από μια εφαρμογή γνωριμιών ψάχνοντας έναν σύντροφο;

Μετά τον κορονοϊό αρκετοί άνθρωποι κλείστηκαν στα σπίτια τους και μέχρι και σήμερα ακόμη φοβούνται και ζορίνται με τις αρρώστιες και τις ιώσεις. Αρκετοί θέλουν να προστατευτούν φορώντας μάσκα με την έξαρση της γρίπης και τείνουν προς το κομμάτι της αρρωστοφοβίας και της εξαιρετικής προσοχής γύρω από την υγεία . Κάπως έτσι λοιπόν, τα dating apps καταλήγουν να είναι μονόδρομος. Έχοντας υπόψιν ότι όσο προχωράς ηλικιακά, οι παρέες και ο κύκλος μειώνονται αυτόματα γιατί αλλάζουν οι φάσεις ζωής των ανθρώπων.

Πρώτα από όλα, ο τρόπος να χρησιμοποιείς ένα dating app είναι να ξέρεις τι ακριβώς ψάχνεις. Να ξέρεις αν θέλεις απλά sex, μια σχέση ή ένα situationship όπως το λέμε σήμερα. Οπότε καλό είναι να έχεις τις αντίστοιχες προσδοκίες από τον εαυτό σου. Ειδικά τώρα πια που τα dating apps σου δίνουν τη δυνατότητα να δώσεις ένα ολοκληρωμένο προφίλ με όλα όσα μας αρέσουν και έτσι να δείξουμε κι εμείς τι ακριβώς ψάχνουμε αλλά και να δούμε τι ακριβώς ψάχνει και ο άλλος.

Εάν λοιπόν συναντήσεις κάποιο προφίλ που δεν δίνει αρκετές πληροφορίες, τότε ίσως θα ήταν χρήσιμο να κάνεις την ερώτηση «τι ψάχνεις;». Δεν χρειάζεται να θεωρείται κακό να γίνει αυτή η ερώτηση, είναι απλά μια διευκρίνιση που πιθανόν να γλιτώνει και από τους δυο ανθρώπους χρόνο. Εδώ το θέμα είναι να μην παραποιήσει κάποιος τα γεγονότα , υποθέτοντας ότι ο άλλος θέλει τα ίδια πράγματα με εμάς χωρίς να το έχει πει. Δε μπορείς να υποθέσεις εάν εσύ θέλεις σχέση, ότι και ο άλλος θέλει σχέση, αν δεν ρωτήσεις ξεκάθαρα τι είναι αυτό που θέλει ο άλλος! Είναι επίσης πάρα πολύ σημαντικό να αποδεχτείς ότι το κάθε dating app μπορεί να θεωρηθεί ένα marketplace, το οποίο όμως έτσι είναι και στην πραγματική ζωή. Δηλαδή θα βγεις σε ένα μπαρ θα κοιτάξεις γύρω σου τους ανθρώπους, θα βάλεις τα καλά σου όπως θα βάλεις μια καλή σου φωτογραφία και θα σκανάρεις γύρω σου τους ανθρώπους για να βρεις εκείνους που σε εμφάνιση σου ταιριάζουν.

Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει και με τα dating apps. Δηλαδή βλέπεις 5-6 αντιπροσωπευτικές φωτογραφίες, δεν θα ακούσεις πως μιλάει ο άλλος αλλά ούτε και θα δεις πως κάθεται. Μπορεί να μην έχεις από την αρχή τα στοιχεία που θα ήθελες, έχεις όμως την άνεση να κάνεις μια ασφαλή συζήτηση, μια ασφαλή κουβέντα να δεις αν κυλάει από την άνεση και την ασφάλεια του σπιτιού σου. Άρα μπορείς να κάνεις ένα καλύτερο φιλτράρισμα. Ωστόσο εδώ θέλει προσοχή γιατί πολλοί άνθρωποι θα παρουσιάσουν γεγονότα για να ταιριάξουν με αυτό που εσύ ζητάς! Χρειάζεται λοιπόν να είσαι υποψιασμένος.

Αυτό όμως δεν είναι λόγος για να αποθαρρύνεται κάποιος! Διότι ακριβώς το ίδιο συμβαίνει και στην πραγματική ζωή.  Μπορεί να γνωρίσεις κάποιον σε ένα μπαρ και μετά να κάνετε και ο ίδιος άνθρωπος να σου τονίσει ότι θέλει να είστε μαζί και μετά να μην τον ξαναδείς ποτέ! Οπότε δε χρειάζεται να θεωρούμε ότι επειδή κάποιος είναι στο dating app θέλει και να μας κοροϊδέψει. Θα πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι, να έχουμε ξεκάθαρα κριτήρια και κάτι πάρα πολύ σημαντικό είναι να κοιτάμε πολύ προσεκτικά και τις φωτογραφίες του άλλου ανθρώπου. Οι φωτογραφίες που έχει επιλέξει, είναι το τι θέλει να δείξει.

Ένας άνθρωπος για παράδειγμα που προβάλει το σώμα του στο γυμναστήριο ή ότι βγαίνει σε ακριβά εστιατόρια, σημαίνει ότι πιθανότατα να προσέχει το σώμα του και να του αρέσει η καλοπέραση αλλά ίσως στο πίσω μέρος του μυαλού μας θα πρέπει να έχουμε ότι αυτός ο άνθρωπος του αρέσει να δείχνεται και ότι “είναι κάποιος”. Οπότε δεν θα πρέπει να μας ξενίσει στην πορεία της γνωριμίας αν βγάλει ένα προφίλ που δεν θα μας αρέσει. Πρέπει να δίνουμε πάρα πολύ σημασία στο τι φωτογραφίες επιλέγει ο άλλος να βάλει.

Εξαιρετικά σημαντικό είναι να έχουμε το θάρρος να «εκθέσουμε» τον εαυτό μας, να πούμε ποιοι είμαστε και τι θέλουμε και να απαιτήσουμε ακριβώς το ίδιο και εμείς. Όταν θα βάλεις τη φωτογραφία σου και θα πεις «θέλω σχέση» ή « θέλω παιδιά» ή «θέλω απλά σεξ», ή «δε θέλω παιδιά» και έχεις το θάρρος γιατί είναι όντως θάρρος να εκθέσεις τον εαυτό σου, χρειάζεται και είναι προαπαιτούμενο και ο άλλος να κάνει το ίδιο. Από την άλλη αν δεις ένα προφίλ χωρίς φωτογραφίες και χωρίς πληροφορίες η συμβουλή είναι προσπέρασε το. Δε μπορείς να καταλάβεις πράγματα για τον άλλον. Είναι το πρώτο red flag! Διότι ξεκινάς μια γνωριμία στην οποία εσύ εκθέτεις τον εαυτό σου,  δίνεις πληροφορίες για εσένα και ο άλλος δε δίνει τίποτα. Πως θα πάει στη συνέχεια αυτό; Σίγουρα όχι καλύτερα!

Ένα άλλο red flag που πρέπει να προσέχουμε, είναι οι άνθρωποι που είναι πολύ εντυπωσιακοί και δείχνονται. Εκείνοι που στο βιογραφικό τους γράφουν πράγματα πολύ ψαγμένα, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι το έχουν ψάξει πάρα πάρα πολύ και θέλουν να είναι εντυπωσιακοί. Πιθανόν να προσπαθούν απλά να εντυπωσιάσουν και να πάρουν επιβεβαίωση για την αυτοπεποίθησης τους και να μην τους ενδιαφέρει η γνωριμία.

Δεν είναι κακό να μην ταιριάξουμε με κάποιον, δεν είναι κακό να μας απορρίψουν. Είναι μια καλή ευκαιρία να κάνουμε πρακτική στο να δεχόμαστε ότι δεν αρέσουμε σε όλους και έτσι να εκτιμήσουμε και τους ανθρώπους στους οποίους αρέσουμε!

Θα πρέπει να παρατηρείς πως νιώθεις Εσύ όταν συζητάς με κάποιον και θα πρέπει να ακούς τη διαίσθησή σου, δηλαδή αν κάτι κυλάει φυσιολογικά και έχει ροή! Πρέπει πάντα να κοιτάμε τον εαυτό μας και να βλέπουμε εμείς τι θέλουμε!

μοιράσου το:

Facebook
Twitter
Pinterest
Μετάβαση στο περιεχόμενο