Καθρέφτη, καθρεφτάκι μου!

Άλλοι δεν χορταίνουν να κοιτιούνται στον καθρέφτη κι άλλοι δεν θέλουν να  τον πλησιάσουν ούτε στο ένα μέτρο. Όχι μόνο δεν θέλουν να τον πλησιάσουν αλλά αν τυχόν και  βρεθούν κοντά του ξεκινάει η λίστα των μειονεκτημάτων και των αγιάτρευτων προβλημάτων. Χοντρά μπούτια, λεπτά μπούτια, μικρή μύτη, μεγάλη μύτη, φακίδες, πεταχτά αυτιά κι ένα σωρό ακόμα.

Ιδιαίτερα ενδιαφέρον είναι αν σκεφτεί κανείς ότι ένα χαρακτηριστικό που κάποιος θεωρεί μειονέκτημα, κάποιος άλλος αν δεν το θεωρήσει ιδιαίτερο χαρακτηριστικό, μπορεί να μην το προσέξει καν!

Στη μέχρι τώρα εποχή, τα κορίτσια στην εφηβεία κι οι γυναίκες αργότερα ήταν το καλύτερο «καταναλωτικό» κοινό για τα διάφορα μυστικά ομορφιάς. Μάσκες, κρέμες, κολόνιες και φυσικά όλων των ειδών οι δίαιτες. Με κρέας μόνο, χωρίς κρέας, με σούπα, η δίαιτα της αφαγίας και πολλές ακόμα. Όλο αυτό είχε σαν αποτέλεσμα, πέρα από τη λανθάνουσα σχέση που αποκτούσε ένα κορίτσι, ειδικά στην εφηβεία, με το σώμα του είχε σαν αποτέλεσμα μια βασανιστική σχέση με το φαγητό. Ένα σωρό δίαιτες περιοδικών και διατροφές λες κι όλα τα σώματα έχουν τις ίδιες ανάγκες. Κατάσταση που σε αρκετά συχνές περιπτώσεις οδηγεί σε κάποιου είδους διατροφική διαταραχή. Κι έτοιμη η καλή η καταναλώτρια, που αντί να αγαπήσει τον εαυτό της και να προσπαθεί να διατηρεί την υγεία της, σε σωματικό και ψυχικό επίπεδο, θα κυνηγήσει ένα σωρό μαγικά φίλτρα που θα την μεταμορφώσουν σε μια οπτασία σύμφωνα με τα πρότυπα ομορφιάς!

Τώρα όμως που τα πρότυπα αλλάζουν και ξαφνικά απέκτησαν κι οι άνδρες ένα σωρό ψεγάδια, ανοίχτηκε στην αγορά ένας νέος δρόμος. Πρωτεΐνες, συμπληρώματα κι άλλα μαντζούνια, που θα σου δώσουν τους γραμμωμένους μυς κα το σώμα που θέλει κάθε γυναίκα να βλέπει. Τώρα τα αγόρια στην εφηβεία, καθώς κι οι νέοι άντρες εν συνεχεία, είναι ο νέος στόχος που θα πρέπει να νιώθει δυσφορία με το σώμα του.

Τώρα ειδικά πρέπει να είμαστε πιο υποψιασμένοι από ποτέ. Δώστε παραπάνω σημασία στους εφήβους όταν σχολιάζουν αρνητικά το σώμα τους και τις αλλαγές που θέλουν να κάνουν. Στην άχαρη ηλικία που προσπαθούν να βρουν τα πατήματά τους, δεν χρειάζονται ακόμα μια συμβουλή (υπόδειξη) για το τι να βελτιώσουν πάνω τους. Τονίστε τα θετικά τους και βοηθήστε τους να γίνουν ενήλικες που θα έχουν μια υγιή σχέση με το φαγητό και κατ’ επέκταση με το σώμα τους.

Αν παρόλα αυτά βλέπεις ότι κάτι δεν είναι όπως θα έπρεπε ή ότι η σχέση του εφήβου ή η δική σου με το σώμα σου και το φαγητό δεν είναι αυτή που θα έπρεπε μη διστάσεις να απευθυνθείς σε έναν ειδικό ψυχικής υγείας. Οφείλουμε στον εαυτό μας να έχουμε μια καλή σχέση με το σώμα μας, μιας κι είναι η πιο μακροχρόνια σχέση μας από όλες.

μοιράσου το:

Facebook
Twitter
Pinterest
Μετάβαση στο περιεχόμενο