Ένας μήνας αφιερωμένος στην ανάγνωση παραμυθιών! Κλείστε τη θέση σας στα workshops που έρχονται το μήνα Νοέμβριο.

Ξεκινώντας από το μήνα Νοέμβριο και κάθε μήνα τα Σάββατα είναι αφιερωμένα στην εκμάθηση σοβαρών θεμάτων που αφορούν τα παιδιά μας μέσα από την ανάγνωση παραμυθιών. Κάθε Σάββατο και μια διαφορετική ενότητα θα είναι τα νέα workshops που σκοπό έχουν μέσα από τον μαγικό κόσμο των παραμυθιών να μάθουν στα παιδιά μας να ανταποκρίνονται σε δύσκολες για εκείνα περιστάσεις.

Ξεκινώντας από το μήνα Νοέμβριο και κάθε μήνα τα Σάββατα είναι αφιερωμένα στην εκμάθηση σοβαρών θεμάτων που αφορούν τα παιδιά μας μέσα από την ανάγνωση παραμυθιών. Κάθε Σάββατο και μια διαφορετική ενότητα θα είναι τα νέα workshops που σκοπό έχουν μέσα από τον μαγικό κόσμο των παραμυθιών να μάθουν στα παιδιά μας να ανταποκρίνονται σε δύσκολες για εκείνα περιστάσεις.

Οι θεραπευτές μας κάθε εβδομάδα σε μικρές ομάδες παιδιών θα κάνουν ανάγνωση μαζί τους παραμύθια και στη συνέχεια όλοι μαζί θα τα συζητούν, θα τα εξηγούν και θα λύνουμε απορίες.

Σημείωμα από τη θεραπεύτρια μας…Κάτια Τσιάμη – ειδική παιδαγωγό.

 Στην εποχή που διανύουμε πολλοί γονείς αναρωτιόμαστε αν κάνουμε το καλύτερο δυνατό για τα παιδιά μας. Σίγουρα ως πιο ευαισθητοποιημένοι από τις παλιότερες γενιές, προσπαθούμε να δώσουμε όλα τα εφόδια στα παιδιά μας να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι και να μπορέσουν να πετύχουν και να ανταπεξέλθουν στις προκλήσεις της ζωής. Πολλές φορές ωστόσο, ενώ γνωρίζουμε τι χρειάζεται το παιδί μας, δεν ξέρουμε τον κατάλληλο τρόπο να του το δώσουμε. Για αυτό είμαστε εμείς εδώ! 

Μέσα από τη δημιουργία των κατάλληλων workshops, είμαστε σε θέση να βοηθήσουμε τόσο το παιδί σας, όσο και εσάς, σε ζητήματα που προβληματίζουν τους περισσότερους. Τα workshops μας καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, τα οποία θεωρούνται βασικοί πυλώνες γνώσεων για τα παιδιά μας σήμερα. Με εύκολο και διασκεδαστικό τρόπο, μέσα από την ανάγνωση παραμυθιών/βιβλίων και μέσα από δραστηριότητες, τα παιδιά θα μάθουν να πιστεύουν στον εαυτό τους, να αντιμετωπίζουν τους φόβους τους, να υπερασπίζονται το σωστό, να προστατεύονται! 

Δεν μένουμε όμως στη θεωρία! Κατά τη  διάρκεια του κάθε workshop το παιδί θα μάθει πρακτικά τι να κάνει και τι όχι. Επίσης, θα δίνονται γραπτά ιδέες, οδηγίες και πρακτικές συμβουλές στους γονείς, τις οποίες μπορούν να εφαρμόσουν από την επόμενη κιόλας μέρα! 

Γιατί όμως να φέρετε το παιδί σας σε ένα  workshop; Γιατί να μην γίνει ατομική συνάντηση/θεραπεία; 

Ένας είναι ο πιο σημαντικός λόγος! Το παιδί θα καταλάβει ότι δεν είναι ο/η μόνος/η που του συμβαίνει κάτι…που νιώθει κάτι…που φοβάται κάτι..

Είναι και άλλα παιδιά! Είναι παιδιά μικρότερα, μεγαλύτερα, πιο δυνατά, πιο έξυπνα.. είναι και άλλα παιδιά! 

Δεν συμβαίνει μόνο σε εκείνο!

Δεν είναι μόνο του! 

Υπάρχει ταύτιση, συμπερίληψη και συνεργασία, ώστε όλοι μαζί να κάνουμε το καλύτερο!

ΘΕΜΑΤΑ WORKSHOPS

Σάββατο 2/10/2024

ΦΟΒΟΙ

    Τελικά οι φόβοι είναι εχθροί μας ή φίλοι μας;  Φίλοι μας; Μπορεί ο φόβος να είναι φίλος μου; 

    Μακάρι να ήμασταν σούπερ ατρόμητοι και να μην φοβόμασταν τίποτα, αλλά αυτό δεν ισχύει.. Όλοι μας φοβόμαστε κάτι! Μικροί, μεγάλοι..

    Κάποιοι φόβοι όμως είναι ιδιαίτερα χρήσιμοι και μας προστατεύουν! Άλλοι πάλι … είναι εντελώς άχρηστοι και μας δημιουργούν απλά πρόβλημα! 

    Έλα μαζί μας σ’ ένα δημιουργικό workshop να μάθεις τι τελικά είναι αυτοί οι φόβοι που μας προκαλούν τόσα και τόσα!

    Μαζί με ένα βιβλίο και μια Σουρικάτα θα μάθουμε να καθησυχάζουμε τους χρήσιμους φόβους μας και να ξεπερνάμε τις άχρηστες φοβίες μας. 

    Στο τέλος θα δοθούν στους γονείς γραπτές οδηγίες, ιδέες, συμβουλές για το πως μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά τους να αντιμετωπίσουν τους φόβους τους. 

    Προτεινόμενο βιβλίο:  

    •  «Όταν φοβάμαι» , Spelman, Εκδόσεις Παπαδόπουλος

    Ή 

    • «Ιστορίες που διώχνουν το φόβο», Sala Marta, Εκδόσεις Πεδίο (έχει μέσα πολλές ιστορίες που μπορούμε να διαλέξουμε, αλλά δεν το έχω δει, μόνο τ έχω ακούσει)

    Σάββατο 9/10/2024

    ΟΘΟΝΕΣ 

      «Οι οθόνες έχουν πολλά να μας προσφέρουν, όμως χρειαζόμαστε τη βοήθεια των μεγάλων για ν’ αποφεύγουμε τις παγίδες. Τόσο απλά!». 

      Μερικές φορές όμως τα πράγματα στο σπίτι δεν είναι «τόσο απλά». Τα παιδιά δυσκολεύονται να αφήσουν τις οθόνες και οι γονείς να βάλουν τα σωστά όρια. Σ’ αυτό το workshop τα παιδιά θα μάθουν τόσο τη χρησιμότητα μιας οθόνης, όσο και τους κινδύνους που εγκυμονεί. Μέσα από ένα βιβλίο θα ταξιδέψουμε στον κόσμο των οθονών, θα τις αναγνωρίσουμε, θα βρούμε όλα όσα έχουν να μας δώσουν…αλλά και όλα όσα μπορούν να μας πάρουν!  

      Ελάτε να ανακαλύψουμε μαζί τη σωστή και ποιοτική χρήση των οθονων! 

      Φεύγοντας θα δοθούν ιδέες, συμβουλές, οδηγίες στους γονείς με τρόπους που μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά τους! 

      Προτεινόμενο βιβλίο:  «Οι οθόνες», C. Dolton, Εκδόσεις Μίνωας

      Ή «Οι οθόνες δεν είναι για όλη την ώρα», Ε. Verdick, Εκδόσεις Μεταίχμιο 

      Σάββατο 16/10/2024

      ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ 

        Δεν είναι πάντα εύκολο να έχεις εμπιστοσύνη στον εαυτό σου και να είσαι θαρραλέος. Ειδικά όταν κάποιος φαντάζει στα μάτια σου πολύ δυνατός και ατρόμητος. Είναι όμως έτσι; Είμαι αβοήθητος; Δεν μπορώ να κάνω κάτι; 

        Ένα workshop που θα βοηθήσει το παιδί να υπερασπίζεται τον εαυτό του, να βάζει όρια και να ζητάει βοήθεια! Με χιούμορ και ευαισθησία θα βρούμε στις σελίδες του βιβλίου πολλές περιπτώσεις που ίσως τα παιδιά μας ταυτιστούν, αλλά και πολλές ιδέες και λύσεις! 

        Είτε πιστεύετε ότι το παιδί σας είναι θύμα ή θύτης εκφοβισμού, είτε απλά θέλετε να ενημερωθεί και να προστατευτεί, αυτό το workshop σίγουρα μόνο πλεονεκτήματα έχει να προσφέρει στο παιδί σας. 

        Θα υπάρχουν δραστηριότητες για τα παιδιά μετά την ανάγνωση του βιβλίου και φυσικά θα δοθούν πληροφορίες και συμβουλές προς τους γονείς! 

        Προτεινόμενο βιβλίο : «Πες όχι στο πείραγμα», Gill Hasson, Εκδόσεις Μεταίχμιο

        Σάββατο 23/10/2024

        ΜΥΣΤΙΚΑ 

          Σςςς…είναι μυστικό! Μυστικό; Και δεν θα πρέπει να το πω; Πουθενά; Ούτε στη μαμά και στο μπαμπά; 

          Κάποια μυστικά μας κάνουν και νιώθουμε άσχημα.. ή μας κάνουν να ανησυχούμε. Αν όμως τα πούμε σε κάποιον μεγάλο που εμπιστευόμαστε, θα δούμε ότι αμέσως θα νιώσουμε καλύτερα και θα βρεθεί μια λύση! 

          Ελάτε λοιπόν να ανακαλύψουμε μαζί τι συμβαίνει με τα μυστικά! 

          Ένα workshop που προωθεί την εμπιστοσύνη και το διάλογο μεταξύ των γονέων και των παιδιών! 

          Θα διαβάσουμε το βιβλίο «Έχω ένα μυστικό», θα μάθουμε να ξεχωρίζουμε τα μυστικά και θα δημιουργήσουμε τη λίστα με τα δικά μας άτομα εμπιστοσύνης. 

          Μετά το τέλος του workshop το παιδί θα είναι ικανό να αναγνωρίζει πότε δεν πρέπει να κρατάει ένα μυστικό και να ξέρει που μπορεί να απευθυνθεί για βοήθεια! 

          Οι γονείς θα λάβουν υλικό με ιδέες, συμβουλές και πρακτικές οδηγίες για το πως μπορούν να βοηθήσουν κ οι ίδιοι τα παιδιά τους. 

          Προτεινόμενο βιβλίο: «Έχω ένα μυστικό», Moore – Mallinos, Εκδόσεις Σαββάλας 

          Σάββατο 30/10/2024

          ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ 

            Η αυτοπεποίθηση καλλιεργείται!

            Ναι αλλά τι είναι αυτή η αυτοπεποίθηση για την οποία όλοι μιλάνε; Λουλούδι είναι και καλλιεργείται; Και γιατί είναι τόσο σημαντική πια; 

            Η αυτοπεποίθηση είναι με απλά λόγια η εμπιστοσύνη στον εαυτό σου. Και πως εμπιστεύομαι τον εαυτό μου; Χμ.. αυτό θα τα ανακαλύψουμε όλοι μαζί!!

            Μέσα από ευχάριστες δραστηριότητες και με 4 νέους φίλους για βοηθούς μας , θα μάθουμε να αισθανόμαστε άνετα με τον εαυτό μας, με τους άλλους και με την ίδια τη ζωή! 

            Θα δουλέψουμε μαζί 4 είδη εμπιστοσύνης:

            1. Η βασική εμπιστοσύνη
            2. Η προσωπική εμπιστοσύνη 
            3. Η εμπιστοσύνη στις σχέσεις
            4. Η εμπιστοσύνη στις ικανότητες σου

            Έλα μαζί μας και βρες το δικό σου τρόπο να κάνεις την αυτοπεποίθηση σου να ανθίσει! 

            Σημείωμα προς γονείς: όλοι μας θέλουμε τα παιδιά μας να έχουν πάντα αυτοπεποίθηση. Να μη φοβούνται τίποτα και να τολμούν να υποστηρίζουν την άποψη τους. Να πλησιάζουν εύκολα τους άλλους και να είναι σίγουρα για τις ικανότητες τους. Αυτό όμως δεν συμβαίνει πάντα. Κάποια παιδιά είναι πιο ντροπαλά, πιο αγχώδη, πιο «μαζεμένα» .

            Στόχος των δύο αυτών workshops είναι να μάθει με πρακτικό και ευχάριστο τρόπο το παιδί μας πως η αυτοπεποίθηση όντως καλλιεργείται! Δεν είναι κάτι που απλά το έχουμε. Το χτίζουμε σιγά σιγά, μέρα με τη μέρα.  Φεύγοντας το παιδί θα μάθει τρόπους με τους οποίους μπορεί να καλλιεργεί την αυτοπεποίθηση του και να θυμάται πως είναι μοναδικό και αξίζει για αυτό ακριβώς που είναι! 

            Στους γονείς θα δοθούν σημειώσεις με τους τρόπους που μπορούν να βοηθήσουν το παιδί τους να «ανθίσει». 

            Προτεινόμενο βιβλίο:  «Αυτοπεποίθηση, τα σημειωματάρια των συναισθημάτων», Isabelle Filliozat. Εκδόσεις Παπαδόπουλος 

            Σε περιμένουμε!! 

            → Μην ξεχάσεις να φέρεις μαζί σου την καλή σου διάθεση & ένα παγούρι νερό (θα καταλάβεις γιατί). 

            ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΗ ΘΕΣΗ ΣΑΣ ΣΤΟ : 210-6080227

            μοιράσου το:

            Facebook
            Twitter
            Pinterest
            Μετάβαση στο περιεχόμενο